Femke Vessies

Een diep vertrouwen in het proces en het simpele weten dat de coachee of deelnemer de enige is die weet hoe het zit, is vermoedelijk mijn  belangrijkste bijdrage aan de ander. Het maakt dat ik je echt wil horen als je op zoek gaat naar waar je tegen aan loopt in jezelf en wie je bent. 

Een zoektocht naar essentie, eenvoud en diepere waarheid leidde me via ontwikkelingssamenwerking steeds ‘dichter bij huis’ via organisatie- en hr-advies naar individuele coaching en meditatie. Meditatie is inmiddels zo’n vijfentwintig jaar een dagelijks onderdeel. Door deze weg te gaan leerde ik het wezenlijke verschil tussen meditatie doen of in meditatie zijn, tussen proberen te ervaren wat je graag wilt of in het moment zijn met wat er is. Met een lang ongediagnosticeerde auto-immuunziekte heb ik daarin alle hoeken en gaten mogen ontdekken in mezelf. Ik ben me blijven verdiepen in het menszijn via polyvagaal theorie, neuroaffectieve ontwikkelingspsychology en -meditatie, mindfulness, hartcoherentie en meditatie. 

“Wat is jouw mooiste ontdekking?” vroeg de mol.
“Dat ik genoeg ben zoals ik ben,” zei de jongen.

– Charlie Mackesy

Femke luistert naar je met een open hart en onder je verhaal door. Zo helpt ze je net zo subtiel als krachtig om terug te gaan naar waar het werkelijke thema ligt. Ze is stil en invoelend waar je pijn wordt geraakt en heeft het vermogen om je door de pijn heen weer in verbinding te laten zijn met je authentieke kracht.

Haar warme aanwezigheid en vrije bewustzijn gaf mij het vertrouwen en de ruimte om dieper en “naakter” in mijzelf rond te durven kijken.

Femke was een parel op mijn pad en ik gun haar iedereen die een lichtbaken nodig heeft.