Elisabeth Bogaard​

Elisabeth studeerde eerst geschiedenis en later psychologie (propedeuse) aan de UvA, waarna ze zich specialiseerde in coaching, mindfulness en yoga. In haar werk als coach en trainer brengt ze deze benaderingswijzen bij elkaar. Naast haar werk met Ken je Kracht is zij al bijna 20 jaar werkzaam als trainer bij ‘De Baak’ en is ze als (gast)docent en supervisor verbonden aan de UvH en de ZKM coaching-opleiding.

Ze is een idealistische en gedreven gesprekspartner en trainer. De onderstroom van een verhaal ontgaat haar niet en intrigeert haar. Werken met Elisabeth is eigenlijk altijd verrassend. Door haar gezonde relativeringsvermogen sta je zomaar ineens buiten je eigen verhaal en ziet alles er anders uit.

Een deelnemer verwoordde het als volgt:  

“Dank voor je tijd, energie en de onbevangenheid waarmee je me afgelopen dagen meegenomen hebt. Ik heb een voor mij passende metafoor gevonden voor het proces dat ik heb meegemaakt. Als echte gamer herken ik dit als “powerlevellen”; een sterk character dat iemand op sleeptouw neemt en door een (saai) stukje van het “level” heen helpt. Vaak geholpen door powerboosts en andere hulpmiddelen die het proces versnellen. Aan het eind wacht dan een nieuw level dat gepaard gaat met meer “leven” en “energie” en bovendien nieuwe skills. Die heb ik (h)erkend en ga ze nu voorzichtig oefenen. Thrilled. Muscle memory opbouwen. Ik ben me op dit moment heel bewust. Bewust van wie dit schrijft. En daar ben ik je erg dankbaar voor”. 

De wereld heeft mensen nodig die tot leven zijn gekomen.

– Elisabeth

Elisabeth is een bijzondere vrouw. Ze staat volkomen boven de materie. Met humor en met mooie, persoonlijke betrokkenheid bij elke deelnemer is ze een geweldige inspiratiebron. Ik heb heel veel aan haar gehad. Dank voor de oprechte zorg.

Elisabeth is gevoelig, intelligent en betrokken. Ze kan goed luisteren en confronteren. Op authentieke en bescheiden manier is ze aanwezig. Elisabeth’s inbreng levert altijd verrassende uitkomsten op die duidelijk doorwerken in de kwaliteit van ons werk.

Wat ik bewonder in Elisabeth? Ze is gevoelig, intelligent, betrokken, kan goed luisteren en confronteren. Daarom is het goed gesprekken met haar voeren. Verder durft ze ruimte in te nemen op een authentieke manier en vervolgens (uiterlijk) onverstoorbaar vervolgt ze haar weg. In combinatie met haar eerder genoemde kwaliteiten levert dat altijd een uitkomst op die ik als verrassend ervaar. Ik vind Elisabeth ook spiritueel, in de zin dat ze de vragen centraal durft te stellen en blij is als een antwoord haar vindt.